levo
Слика о нама

Рехау

О компанији Рехау

Unlimited Polymer Solutions

На подручју енергетски ефикасне градње, коришћењу обновљивих извора енергије и управљање водама, као и у сегменту „Mobility & Future Living“  Рехау је пружио свој одрживи допринос за еколошке и економске изазове сутрашњице. Компетентност и отвореност за иновације учинили су да Рехау постане водећи добављач системских решења на бази полимера и сервисних услуга за подручја грађевинарство, аутомотиви, и индустрија.  Захваљујучи комбинацији веома ефикасног развоја и изразито децентрализоване организације продаје и сервисних услуга, међународна групација се на тржишту сврстала међу врхунске добављаче. Висок степен професионализма од развоја материјала до израде, као и страст према неограниченом потенцијалу примене полимерних материјала представља предуслов да водећа премијум марка буде широм света успешна.

Филозофија

Још од оснивања фирме Рехау настоји да кроз индивидуалне рецептуре пластичних маса овлада новим подручјима примене. Полазна основа: уобичајене материјале заменити ефикаснијим полимерним материјалима и креативним системским решењима купцима понудити додатну корист.

Компетентност

Кроз изузетне иновације и високу поузданост генерише се дугорочна предност над конкуренцијом. Наш, за браншу везани, специфичан Know-how из наша три пословна сегмента: Грађевинарство, аутомотиви и индустрија, консеквентно умрежавамо, како би широм света трајно ојачали своју водећу позицију на нивоу производа, саветовања и сервиса са промишљеним понудама система и услуга. Дугорочно постављена стратегија компаније Рехау чини ову компанију поврх свега независним и поузданим партнером широм света.

Набавка

Централна управа Рехау групе налази се у швајцарском граду Мури, где се уједно налази и менаџмент материјалима и логистиком. Ово самостално трговачко друштво води за Рехау, широм света, централну набавку сировина, машина и постројења, а поврх свега организује транспорт и логистику. При томе је сталан приоритет економичност, квалитет, сервис, поузданост и способност испоручивања.

Историја

1948. Helmut Wagner започиње производњу кедера и црева. Као производни погон служи му помоћна зграда у фабрици коже, која је основана 1907. г. Развој производње је био веома брз због чега је Рехау већ тада свој успех поставио на широку основу од више хиљада различитих производа и система.

Рехау у Аустрији...

1956. године по први пут у иностранству основана је ћерка фирма Рехау групе. 1961. г. започела је изградња производног погона у Neulengbach-у, доња Аустрија, који се по завршетку па све до данас стално проширује. Након тога је уследило оснивање продајне канцеларије Грађевинарство са седиштем у Гунтрамсдорфу, доња Аустрија и Индустрија у Линцу, горња Аустрија. Као и у свим осталим земљама региона локално тржиште је покривено дистрибутивном мрежом и успешно се обрађује.

...и региону југоисточне Европе

Од 1996. године Управа за југоисточну Европу има седиште у Гунтрамсдорфу код Бега. Почетком 2007. године у току реорганизације руководеће структуре унутар Рехау групе управа за југоисточну Европу преименована је у регион (СЕ). Том региону припада Албанија, Босна и Херцеговина, Бугарска, Грчка, Хрватска, Македонија, Молдавија, Црнца Гора, Аустрија, Румунија, Србија, Словачка, Турска, Мађарска, Украјина и Кипар. Поред фабрије у Нојленгбаху постоји производни погон и у Османели (Турска). Аустрија данас са више од 1450 запослених на нивоу региона СЕ, на 24 локација у 19 замаља пружа своју подршку на подручјима финансија, људских ресурса, примењене технологије, ланца набавке, ИТ-ја и маркетинга. Око 450 запослених тренутно ради за Рехау у Аустрији, а остатак од 1000 људи у осталим земљама.

ВИНПЛАСТ д.о.о
ПАРТНЕРИ


Рехау

Винпласт је званичан Рехау партнер! С тим у вези Винпласт врши израду ПВЦ столарије од Реху профила. Неоспоран квалитет ових профила, уз поштовање строгих процедура израде гарантује и квалитет наших финалних производа.

Алумил

desno